Welkom bij Shotokan Karate Rotterdam

Welkom op de officiële website van Shotokan Karate Rotterdam.

Op zoek naar beweging of altijd al een vechtsport willen beoefenen?

Wij zijn een internationaal erkend KWF karateschool en enige Shotokan karateschool in het hartje van Rotterdam met respect voor alle leeftijden, niveaus en respect voor alle leerlingen in een veilige omgeving.  

KWF is een wereldwijde karate organisatie onder leiding van Mikio Yahara Shuseki Shihan. Het wordt in veel landen over de hele wereld vertegenwoordigd, waaronder in Nederland door hoofdinstructeur, examinator en scheidsrechter Samo Shihan.

Wij willen met Shotokan Karate zorgen voor een veilig en gezond Rotterdam. Voor kinderen is karatetraining net als fitness met plezier, voor volwassenen is het een vorm van gedisciplineerd training & geweldige stressbreker. 

Er zijn veel voordelen in onze karatestijl, lichamelijke ontwikkeling, mentale en morele ontwikkeling en voor een verbetering van prestaties en kwaliteit.  

Ons doel is om door middel van karate een uniek bindende kracht te ontwikkelen en sociale drempels weg te halen. Karate is voor iedereen en sluit niemand buiten. Het brengt Rotterdam en haar omgeving samen. Zowel tijdens de training en masterclasses als daarbuiten. 

Sluit u daarom bij ons aan!

U bent van harte welkom om via het contactformulier aan te melden voor een proefles. 

Oss!

Trainingen
Karate is voor iedereen! Wij geven elke donderdag karateles op de locatie Schiedamse Vest 188, 3011 BH in Rotterdam aan jongeren en volwassenen.
Volwassenen van 19:30 tot 21:00 uur
Kinderen van 18:30 tot 19:30 uur

 

Tevens verzorgen wij Security & Zelfverdedigingscursussen voor bedrijven en instellingen.   


Naast de reguliere trainingen hebben wij ook speciale trainingen en activiteiten. Deze trainingen duren soms meerdere uren of meerdere dagen en zijn vaak elders in het land of in het buitenland. Wij worden ook gevraagd om demonstraties te geven. Wij werken nauw samen met andere dojo’s in Nederland en internationale KWF scholen over de hele wereld. 
 
 
“Het uiteindelijke doel van karate ligt niet in overwinning of nederlaag, maar in de perfectie van het karakter van de deelnemers” ~Gichin Funakoshi
 

Karateles Rotterdam

De drie bekendste onderdelen zijn

Almelo KWF

Kihon

Kihon is de verzameling basistechnieken van karate. 

De kihon bestaat uit arm- handtechnieken, been- voettechnieken en ademhalingsoefeningen. 

Een groot gedeelte van de training voor beginnelingen bestaat uit opwarming en dan kihon. Ook gevorderden en experten blijven kihon oefenen en vervolmaken.

Er bestaat ook een aanvullend kihon voor gevorderden met slagtechnieken en blokkeer technieken.

Kata

Een kata is een individuele stijloefening met een reeks vastgelegde bewegingen, uitgevoerd tegen 4 tot 8 denkbeeldige tegenstanders, die uit verschillende richtingen aanvallen.

Het is een gedetailleerde reeks vooraf vastgestelde stoot-, trap- en afweertechnieken in zelfverdediging, die kan bestaan uit tientallen zeer uiteenlopende bewegingen en technieken. De gehele kata duurt gewoonlijk, afhankelijk van welke kata men loopt, zo’n 1 à 2 minuten.

KWF Opleiding

Kumite

Kumite, ook bekend als ‘sparren’, is een onderdeel van karate waarin men met een partner traint of vecht. Kumite wordt op verschillende niveaus uitgevoerd. Het laagste niveau bestaat uit vijf onderdelen, waarbij de karateka vijf technieken uitvoert. 

 Elke techniek is een aanvalstechniek die door een van beiden wordt uitgevoerd en bij de afronding hiervan door de ander wordt beantwoord met een tegenaanval. Deze methode zorgt ervoor dat de karateka afstand leert houden en maakt hem bekend met de gedachte aangevallen te worden. 

Tarieven van Shotokan Karate Rotterdam

Jeugd van 4 tot 17 jaar

30 euro per maand

Volwassenen vanaf 18 jaar

35 euro per maand

KWF Masterclass

Black Belt Club

35 euro per maand

KWF Examens

Train een dagje met ons mee!

Iedereen is van harte welkom om kennis te maken of een dagje mee te trainen. 

Trainingen

Elke dinsdag 18:00 tot 19:30 uur
Alle leeftijden; let op! Jeugd op basis van selectie.

Elke donderdag
Jeugd: 18:30 tot 19:30 uur
Volwassenen: 19:30 tot 21:00 uur

Locatie

Gymzaal Schiedamse Vest 188, 3011 BH in Rotterdam.
Op loopafstand van Metrostation Beurs en Leuvehaven.

Onze partners

Gemeente Rotterdam
Rotterdam Pas
Sportbedrijf Rotterdam
Rotterdam Sport
Jeugdsportsfonds Sport en Cultuur
‘Alle kinderen moeten kunnen sporten’. Dat is het motto van het Jeugdsportfonds. Hierdoor kunnen kinderen tóch sporten bij een vereniging wanneer ouders de contributie niet kunnen betalen.
Het Jeugdsportfonds Rotterdam vergoedt de contributie van een sportvereniging. De maximale bijdrage per kind per jaar bedraagt 225 euro. In aanmerking komen kinderen van vier tot achttien jaar uit een gezin met een inkomen dat maximaal 120% van het wettelijk geldende minimum bedraagt.

Ga voor meer informatie over het doen van een aanvraag naar: www.jeugdsportfonds.nl.