Samo Shihan

SAMO SHIHAN

Hoofdinstructeur en directeur van KWF NL, Karatenomichi World Federation Nederland. 
Sinds 1979 is Samo Sensei actief in de karatewereld en heeft hij meer dan 40 jaar ervaring opgedaan. Hij is op jonge leeftijd begonnen met Shotokan Karate bij de lokale JKA karateschool in Bagdad. Hij heeft van verschillende JKA instructeurs les gehad, onder andere van Abe Sensei, Komoto Sensei, Sakata Sensei en Osaka Sensei. 
Van 1982 tot 1987 heeft hij meerdere nationale kampioenschappen gewonnen in zowel Kata en Kumite. Na het behalen van zijn hoge resultaten is hij geselecteerd om in de nationale team en meerdere clubs les te geven als JKA instructeur.

Naast Shotokan Karate heeft Samo Sensei zich gespecialiseerd in Kendo en is hij universitaire opgeleid als sport docent. In 1996 heeft Samo Sensei een stap gemaakt om zijn eigen karateschool op te zetten in Almelo en heeft hij zich in 2007 aangesloten bij JKA Nederland onder leiding van Peter Wewengkang Sensei en Kazuhiro Sawada Sensei. In Nederland heeft Samo Sensei meegedaan met meerdere stages van Kawawada Sensei en Otha Sensei. Hij heeft deelgenomen als internationale scheidsrechter tijdens meerdere Cups en EK Europese Kampioenschappen in 2009 en de EK van 2017 te Maastricht. 
In 2019 is Samo Sensei door Yahara Sensei geselecteerd als vertegenwoordiger en hoofdinstructeur van KWF, Karatenomichi World Federation Nederland. Hij is een internationaal erkend KWF instructeur, scheidsrechter en examinator. 
In zijn masterclasses focust hij op heup technieken, snelheid en kracht. 
Hij leert zijn karateka’s zelfvertrouwen, lang geduld en concentratie op een hoog niveau