Yahara Sensei en Samo Sensei


Bereik een optimale balans tussen lichaam en geest door de kunst en wetenschap van KWF Karate

 

 

KWF Karate Concept

Hoewel KWF Karate gebaseerd is op de oorspronkelijke principes van Budo Karate, is KWF Karate volledig afgestemd op de gevoeligheden van onze complexe moderne levensstijl. Kortom, KWF Karate is een erfgenaam van Budo Karate zonder rigide te worden beperkt door een dergelijke klassieke benadering.

Samo Shihan

KWF als krijgskunst

Door de gedisciplineerde praktijk van KWF Karate-technieken raken wij vertrouwd met de geest die nodig is om te overwinnen, en uiteindelijk gaan wij de betekenis van de 
Zen-uitdrukking waarderen dat de “gewone geest de weg is”. 

Als een levenslange onderneming is het doel van Karatenomichi (“Way of Karate”) dat het een echt transformerende “Way of Life” wordt.

Voor alle zekerheid kan KWF Karate een tegenstander laten vallen met een enkele slag. Om zo’n overweldigend resultaat te bereiken, moeten de spieren en gewrichten van het lichaam in een oogwenk tot hun uiterste grenzen worden samengedrukt. Zulk opgeslagen vermogen, of energie, wordt verder geoptimaliseerd door de vijfpunts kinetische bewegingsdynamiek van het lichaam, vervolgens gefocust op een enkel doel en uiteindelijk vrijgegeven bij maximale intensiteit.

Weg van karate

spirituele vevulling vinden

Evenzo leren wij elk moment van ons leven met volledige ernst te benaderen en elke kostbare seconde te behandelen alsof het onze laatste is, die de sleutel is tot de kunst van de Weg van Karate, evenals tot een verlichte geest.

Hoe meer wij onze beoefening scherpen, hoe meer compassie wij voor anderen zullen voelen, hoe meer wij in onszelf een geest van geven cultiveren en hoe meer spirituele vervulling wij zullen vinden.

KWF Opleiding

opleidingen

Wij geven verschillende opleidingen voor instructeurs, assistenten en internationale scheidsrechters, er zijn verschillende opleidingen op basis van A, B, C en D.

KWF Examens

examens

Er zijn 1 à 2 keer per jaar DAN examens, deze vinden ten alle tijden plaats na een masterclass. Voor de gekleurde banden organiseert KWF elk kwartaal de KYU examens.

KWF Masterclass

Masterclasses

Masterclasses worden vaak georganiseerd om het niveau van de KWF school bij te spijkeren. Dit is noodzakelijk om alle ontwikkelingen in karate technieken te bestuderen en beoefenen.

Mikio Yahara - Studio

Yahara Shuseki Shihan

Mikio Yahara Shuseki Shihan is de grandmaster en oprichter van KWF, Karatenomichi World Federation.

Samo Shihan

Samo Shihan

Samo Shihan is de directeur en hoofdinstructeur van KWF NL, hij is door Mikio Yahara Shuseki Shihan gekozen om KWF in Nederland te vertegenwoordigen. Hij is een internationale instructeur, examinator en scheidsrechter.

Messia Sensei

Messia Sensei

Messia Sensei is de bestuurder van KWF NL, Karatenomichi World Federation en internationale instructeur.

KWF Wereldwijd

KWF is actief in 56 landen zie hieronder op alfabetische volgorde

Algerije Argentinië Australië
Azerbeidzjan Bangladesh
België Brazilië Bulgarije
Canada Chili Cyprus
Denemarken Egypte
Fiji Frankrijk Griekenland
Hongarije Ierland India Iran Israël Italië Japan Libanon

Libië Macedonië  Maleisië
Malta Mexico Nederland
Nepal Nieuw-Caledonië
Nieuw-Zeeland Noorwegen
Oekraïne Oman Pakistan Peru Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië

Singapore Soedan Spanje
Sri Lanka Syrië Tunesië
Vanuatu Venezuela
Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten
Wit-Rusland Zuid-Afrika