Mikio Yahara - Studio

GROOTMEESTER MIKIO YAHARA
Yahara Sensei is geboren op 4 april 1947 in de prefectuur Ehime. Na zijn afstuderen aan de Kokushikan Universiteit werd hij Kenshusei, of junior instructeur, in de Japan Karate Association.

Sinds 1987 verliet hij de Japan Karate Association om op zijn eigen pad te gaan, hij raasde door de wereld, monopoliseerde de hoge rankings in veel toernooien en vestigde legendarische bekendheid. Bekend om zijn luipaardachtige koets, prachtige springtechnieken en aanpassingen, fascineerde zijn unieke karate-stijl karateka’s over de hele wereld. Hij ontmoette Yohji Yamamoto, een bewonderaar van zijn “dodelijke klap” karate, en in april 2000 richtte hij de Karatenomichi World Federation op om zijn idee van karate verder te ontwikkelen.

Het concept achter de Karatenomichi World Federation is dat de essentie van karate technisch is, en dat dit precies is waar karate begint.

Zijn karate-filosofie is gebaseerd op de overtuiging dat karate een kunst is die gewijd is aan het ontwikkelen van ippon-techniek – het vermogen om een enkele dodelijke slag toe te dienen en dat Budo gebaseerd is op het vermogen om iemands leven te redden in een fractie van een seconde door een aanvallende of verdedigende techniek uit te voeren. We streven naar deze doelen, die heel anders zijn dan de soorten sportkarate die steeds algemener worden.